Home » TLI op de 2e startdag van #iedereenvoorlezen

TLI op de 2e startdag van #iedereenvoorlezen

Silke Vanparys

TLI op de 2e startdag van #iedereenvoorlezen

Op 17 oktober kwamen leraren, ondersteuners en directieleden van 40 scholen uit Vlaanderen en Brussel samen in Antwerpen voor de aftrap van het tweede #iedereenvoorlezen jaar op een startdag vol met workshops en lezingen die gericht waren op interactief voorlezen.

 

Het tweejarige piloottraject #iedereenvoorlezen is een gezamenlijke inspanning tussen Iedereen Leest en de onderzoeksgroep Taal, Leren, Innoveren van de UGent. Het richt zich op interactief voorlezen voor kleuters en kinderen van de eerste graad van van het lager onderwijs.

 

De dag begon met een boeiend interactief voorleesmoment gevolgd door Iris Vansteelandt en Jona Hebbrecht, die dieper ingingen op de effectieve kenmerken van interactief voorlezen en praktijkvoorbeelden deelden van scholen die al deelnamen aan het traject. Vervolgens presenteerden Hilde Van Keer en Silke Vanparys de resultaten van hun onderzoek naar interactief voorlezen en benadrukten ze de cruciale rol ervan in de taalontwikkeling van kinderen.

 

 

Daarna volgden workshops waarin deelnemers verschillende aspecten van interactief voorlezen verkenden, zoals voorleesaanbod voor verschillende leeftijdsgroepen, het gebruik van Boekenzoeker, en praktische tips voor interactief voorlezen. En volgende een uiteenzetting van De Schoolbrug en illustratrice Mylo Freeman.

Lees je graag meer over de startdag van het #iedereenvoorlezen project? Klik dan hier.