Home » Mareike Ehlert komt 7 weken onze onderzoeksgroep versterken

Mareike Ehlert komt 7 weken onze onderzoeksgroep versterken

Lies Backers

Mareike Ehlert komt 7 weken onze onderzoeksgroep versterken

We zijn erg blij dat Dr. Mareike Ehlert van de Universiteit van Münster, Duitsland sinds een drietal weken onze onderzoeksgroep Taal, Leren, Innoveren in Gent komt versterken.

 

Als recent gepromoveerde postdoc-onderzoeker heeft Mareike expertise in gedifferentieerde leesinstructie, implementatie van evidence-based interventies en het stimuleren van de professionele ontwikkeling van leraren met een specifieke focus op begrijpend lezen.

 

Meer specifiek ontwikkelde Mareike het ‘Reading Athlete’-pakket, gericht op het implementeren van gedifferentieerde leesinstructie in reguliere klassen. Dit pakket toont sterke gelijkenissen met het leerpakket ‘Iedereen Leesatleet’ van Rielke Bogaert, waardoor het heel fijn is om expertise en inzichten met elkaar uit te wisselen.

 

Via het leerpakket ‘Iedereen Leesatleet’ maken leerlingen kennis met heel wat leesstrategieën om informatieve teksten te begrijpen. Om de leesmotivatie van leerlingen te bevorderen, krijgen de leerlingen keuze uit vele teksten die leerlingen ook samen kunnen lezen. Verder biedt het pakket ook tal van suggesties voor differentiatie in een apart uitgewerkte gids. Meer informatie over ‘Iedereen Leesatleet’ vind je hier.